Стратегія розвитку наукового видання - Тихонкова, І.О. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2018)
Про обов’язкові елементи, які мають бути у наукового видання, про те, що
треба робити чи не робити, щоб журнал став кращим, про успішні і не дуже
кроки дискутували на конференціях "Наукова періодика: традиції та інновації", починаючи з самої першої, яка відбулась 9 червня 2010 року. За матеріалами доповідей опубліковано статті у книжковій серії "Наука України у світовому інформаційному просторі" (№ 3, 5, 6, 8, 10, 11, 13, 14). Але і досі лунають
питання: що нам зробити; з чого почати; що ми робимо не так; в які бази
нам податися; чому нас не беруть в наукометричні бази; чи точно потрібно
рецензування; який формат списку літератури обрати; де взяти doi; скільки
треба людей в редакцію? Переписувати статті колег — справа невдячна, а самоплагіат (або ж переписування власних публікацій) не вітається у науковому товаристві, тому ця публікація побудована у форматі відповідей на питання,
що часто лунають на семінарах, вебінарах та у спілкуванні з колегами. The annual conference series "Scientific periodicals: traditions and innovations" initiated on
June 9, 2010 in Kyiv is dedicated to the discussions of the essentials of scientific publishing:
what should be done / not done to make our journals better, what steps were successful or not.
All conference material is published in a book series Science of Ukraine in the Global Information
Space (issues 3, 5, 6, 8, 10, 11, 13, 14). The questions addressed include: how to start publishing;
what do we do wrong; where the journal should be indexed; how to include a journal into the Web
of Science or Scopus; where to find a reviewer; what is the best format for references; how to get
DOIs; how many people should be in an editorial team. We also discuss how to escape plagiarism
and autoplagiarism (both are is not welcome in a scientific community); the format or current
publications. We provide answers to questions frequently asked during seminars and webinars.