Дослідження динаміки публікацій з машинобудування та приладобудування в наукових виданнях України - Добровська, С.В.; Овсієнко, Л.М. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2018)
Мета роботи — дослідити тенденції розвитку машинобудування та приладобудування України на основі реферативної бази даних (РБД) "Україніка
наукова" за допомогою наукометричного аналізу потоку науково-технічної інформації (НТІ).