Електрохімічнa мембранна регенерація хлоридних розчинів травлення міді - Тевтуль, Я.Ю.; Нечипоренко, О.В.; Мах, Н.Я.; Михалецька, О.М. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Исследованы некоторые закономерности электрохимического восстановления ионов купрума из хлоридно-кислых растворов травления меди. Использованы методы вольтамперометрии, гальваностатического осаждения меди и кулонометрии. Рассмотрена возможность электрохимической регенерации отработанных растворов и создания экологически безопасного процесса травления меди. Several regularities of electrochemical reduction of сopper ions out of chloride-sour copper etching solution have been studied. Voltammetry methods as well as electroplating copper and coulonometrition were used. The possibility of electrochemical regeneration of used solutions and formation of ecologically safe copper etching process was studied. Досліджено деякі закономірності електрохімічного відновлення йонів купруму з відпрацьованого хлоридно-кислого розчину травлення міді. Використано методи вольтамперометрії, гальваностатичного осадження міді і кулонометрії. Розглянуто можливість електрохімічної регенерації відпрацьованих розчинів і створення екологічно безпечного процесу травлення міді.