Енжамбеман як засіб емфатизації епітетних структур у поетичних творах М. Волошина та В. Свідзінського - Барчишина, І. (Слово і Час, 2013)
Стаття містить аналіз фігуральних моделей епітетних структур, організованих за принципом
енжамбеману, у поезіях М. Волошина та В. Свідзінського. Розкрито експресивні можливості
енжамбеману як засобу посилення емфатичності епітетних структур і поетичного тексту. The article analyzes the figurative models of epithetic structures based on enjambment principle
which could be found in the poetry by M. Voloshin and V. Svidzinsky. The author describes the
expressive possibilities of enjambment as a means of epithet structures’ and poetic text’s emphatization. Статья содержит анализ фигуральных моделей
эпитетных структур, организованных по принципу
анжамбемана, в стихотворениях М. Волошина и
В. Свидзинского. Доказываются экспрессивные
возможности анжамбемана как средства усиления
эмфатичности эпитетных структур и поэтического текста.