Кінетика та механізм анодного процесу розчинення–пасивації срібла у розчині диціаноаргентатного комплексу - Бик, С.В.; Берсірова, О.Л.; Кублановський, В.С. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Досліджено кінетику та механізм анодної поведінки срібла у розчині диціаноаргентату калію в умовах формування оксиду срібла (І). Проведено аналіз стаціонарних та нестаціонарних поляризаційних кривих, отримано основні
кінетичні параметри та описано вірогідний механізм та кінетику процесу розчинення та пасивації срібла. Исследована кинетика и механизм анодного поведения серебра в растворе дицианоаргентата калия в условиях формирования оксида серебра (І). Проведен анализ стационарных и нестационарных поляризационных кривых, получены основные кинетические
параметры и описан предполагаемый механизм и кинетика процесса растворения и пассивации серебра. The kinetic and mechanism of silver
anodic behavior in solution of potassium dicyanoargentate
at conditions of silver (I) oxide formation was investigated.
The analysis of stationary and no stationary polarization
curves was provided. The main kinetic parameters
was obtained. The silver dissolution and passivation
process mechanism and kinetic was described.