Силовий iнвертор вентильного реактивного двигуна з паралельним буфером енергiї та спiльним колом форсування - Ткачук, В.І.; Біляковський, І.Є.; Каша, Л.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Наведено математичну модель вентильного реактивного двигуна постiйного струму з паралельним буфером енергiї, яка враховує дискретну змiну схеми транзисторного комутатора, насичення сталi магнiтопровода, втрати в мiдi, в комутаторi, в сталi. Представленi результати розрахунку перехiдного та квазiусталеного режимiв роботи електроприводу на базi цього вентильного двигуна. Представлена математическая модель вентильного реактивного двигателя с параллельным накопителем энергии, которая учитывает дискретное изменение схемы транзисторного коммутатора, насыщение стали магнитопровода, потери в меди и стали, потери в коммутаторе в целом. Представлены результаты расчета переходного и квазистационарного режимов работы электроприводов на базе таких двигателей. A mathematical model of a DC switched reluctance motor with
parallel energy storage is presented. The model takes into account
discrete change of the transistor switch circuit, the magnetic
core steel saturation, the iron and copper loss, and loss in
the switch as a whole. Simulation results of transient and
quasi-steady operation modes of the motor-based DC drives are
given in this paper.