Математичне моделювання електромагнітного поля компенсованого асинхронного двигуна - Васьковський, Ю.М.; Чуєнко, Р.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Розроблено польову математичну модель i дослiджено розподiл електромагнiтного поля в активнiй зонi компенсованого асинхронного двигуна. Обґрунтовано фундаментальну умову внутрішньої ємнісної компенсації, якої слiд дотримуватися при створеннi компенсованих асинхронних двигунiв. Разработана полевая математическая модель и исследовано распределения электромагнитного поля в активной зоне компенсированного асинхронного двигателя. Обосновано фундаментальное условие оптимальной внутренней емкостной компенсации, которого нужно придерживаться при создании компенсированных асинхронных двигателей. A field mathematical model is developed, electromagnetic field
distribution in the active zone of a compensated asynchronous
motor investigated. the fundamental condition of optimal internal
capacitive compensation is validated to follow at compensated
induction motor designing.