Шестифазна обмотка асинхронних двигунів - Лущик, В.Д. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Описана шестифазна обмотка, яка складається з двох трифазних обмоток: одна обмотка з'єднана зiркою, iнша – трикутником. Показано, що фазнi струми в обмотцi, з'єднана зіркою, інша - трикутником. Показано, що фазні струми в обмотці, з'єднаній трикутником, повинні бути зсунутi по фазi в ту ж сторону, в яку просторово зсунута обмотка трикутника. Описана шестифазная обмотка, которая состоит из двух трехфазных обмоток: одна обмотка соединена звездой, вторая – треугольником. Показано, что фазные токи в обмотке, соединенной треугольником, должны быть сдвинуты по фазе в ту же сторону, в которую пространственно сдвинута обмотка треугольника. A six-phase winding which consists of two three-phase windings,
one of star connection and the other of delta connection, is
described. It is shown that phase currents in the delta-connected
coil must be phase-shifted in the direction in which the delta
winding is spatially shifted.