Національна Grid інфраструктура для забезпечення наукових досліджень і освіти - Петренко, А.І. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2008)
Проведено аналіз концепції Grid, архітектури та ресурсів сучасних Grid-систем на прикладі побудови національної Grid-інфраструктури для наукових досліджень і освіти. The Grid conception and resources for up-to-date Grid systems have been analyzed by the example of construction of the national Grid infrastructure for research and education. Проведен анализ концепции Grid-архитектуры и ресурсов современных Grid-систем на примере построения национальной Grid-инфраструктуры для научных исследований и образования.