Сучасний британський роман після “9/ХІ”: модель Іена Мак’юена - Дроздовський, Д. (Слово і Час, 2013)
У статті окреслено стратегії розвитку сучасного британського роману 2001–2012 рр. У центрі уваги постає роман І. Мак’юена “Субота”, в якому йдеться про події 11 вересня 2001 р. і їхнє сприйняття головними героями. Роман розглянуто як приклад пост-постмодерністського повороту у британській літературі, зокрема як зразок нейроестетичного напряму. This article is an attempt to outline the strategies of the modern British novel during the period 2001-2012. It is focused on the I. McEwan’s novel “Saturday”, which refers to the events of September 11, 2001, and their perception in the protagonists’ minds. The novel is featured as an example of the post-postmodern turn in British literature, in particular as an example of the neauroaesthetics. В статье представлена попытка очертить стратегии развития современного британского романа 2001- 2012 гг. В центре внимания стоит роман И. Макьюэна “Суббота”, в котором говорится о событиях 11 сентября 2001 г. и их восприятии главными героями. Роман рассматривается как пример пост-постмодернистского поворота в британской литературе, в частности как образец нейроэстетического направления.