Від наукового результату до комп’ютерної технології - Задірака, В.К.; Сергієнко, І.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2008)
Побудовано комп’ютерні технології розв’язування складних задач обчислювальної та прикладної математики із заданими характеристиками якості за точністю та швидкодією. Технології засновано на теорії похибок обчислень, загальній теорії оптимальних алгоритмів та використанні резервів оптимізації обчислень. Розглянуто приклади розв’язування складних задач із високою якістю. Computer technologies for solution of complex problems in calculus and applied mathematics with given characteristics of the accuracy and operation speed have been developed. They are based on the computation error theory, the common optimal algorithm theory, and application of computation optimization reserves. Some examples of high-quality solution of complex problems are considered. Построены компьютерные технологии решения сложных задач вычислительной и прикладной математики с заданными характеристиками по точности и быстродействию. Технологии основаны на теории погрешности вычислений, общей теории оптимальных алгоритмов и использовании резервов оптимизации вычислений. Рассмотрены примеры решения сложных задач с высоким качеством.