Квантово-хімічне дослідження взаємодії поверхні кремнезему з α-спіральною ділянкою молекули сироваткового альбуміну людини - Данюк, А.М.; Лобанов, В.В.; Гребенюк, А Г.; Чуйко, О.О. (Поверхность, 2003)
Методом СУП МО ЛКАО у валентному наближенні РМ3 виконано квантово-хімічні розрахунки рівноважної структури гідратованої α-спіральної ділянки молекули сироваткового альбуміну людини, адсорбованої на поверхні кремнезему. Виявлено, що молекули води відіграють значну роль у перенесенні електронної густини з поверхнікремнезему на полярні групи білка і навпаки. Quantum chemical calculations were carried out of equilibrium structure of the hydrated α-helix of the human serum albumin adsorbed on silica surface by SCF MO LCAO method within the framework of valence approximation PM3. Water molecules appear to play a considerable role in transition of electron density from silica surface onto albumin polar groups and vice versa