Фотоіндуковані процеси переносу електрона за участю антрацену та N,N-диметиланіліну на поверхні ксерогелів титанокремнезему - Старух, Г.М. (Поверхность, 2003)
Методом наносекундного лазерного флеш-фотолізу в режимі дифузійного відбиття досліджено процеси фотоіндукованого переносу електрона за участю антрацену (An) та молекулярної пари An-диметиланілін (DMA) на поверхні титанокремнезему, який містить 1% TiО₂. Підтверджено утворення коротко- та довгоживучих продуктів фотоіонізації антрацену на поверхні титанокремнезему. Отримано прямий доказ переносу електрона від адсорбованої молекули до іонів титану в кремнеземі при взаємодії з молекулярною парою An DMA під дією світла. Nanosecond diffuse-reflectance laser flash-photolysis study of the photoinduced electron-transfer processes of adsorbed anthracene and anthracene N,N-dimethylaniline on the silica-titania surfaces with 1 % of TiО₂ has been performed. There was confirmed short- and long-lived products of anthracene photoionization on the surface of silica-titania xerogels.