Адсорбція кверцетину на поверхні високодисперсного кремнезему в водних суспензіях у присутності полівінілпіролідону - Казакова, О.О.; Гунько, В.М.; Липковська, Н.О.; Воронін, Є.П.; Погорєлий, В.К. (Поверхность, 2003)
Досліджено адсорбцію кверцетину з водно-спиртових розчинів на поверхні високодисперсного кремнезему при різних концентраціях етанолу. Вивчено вплив модифікування поверхні полівінілпіролідоном на адсорбцію кверцетину. Теоретично розглянуті ефекти сольватації кверцетину в молекулярній і депротонованій формах, а також в адсорбованому стані. The adsorption of quercetin from water-ethanol solutions on high disperse silica surface was investigated at different concentrations of ethanol. The impact of modification of silica surface with polyvinylpyrrolidone on quercetin adsorption was studied. Solvation effects on quercetin in the molecular and deprotonated forms and also in the adsorbed state were theoretically considered.