Протидія атакам на відмову в мережі інтернет: концепція підходу - Андон, П.І.; Ігнатенко, О.П. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Робота присвячена дослідженню одного з типів вторгнень через мережу Інтернет – атакам на відмову. Описана історія виникнення проблеми та причини, що зумовили її появу. Проведено огляд існуючих видів атак. Розглянута загальна архітектура системи захисту від атак на відмову. Запропонована модель протидії атакам на основі технології інтелектуальних агентів та теорії ігор. This work deals with denial of service attacks. The papers propose historic overview of the existing attacks and methods of attack detection. Intrusion detection system (IDS) architecture is investigated. We propose a novel agent-based distributed system, which integrates the desirable features provided by the distributed agent-based design methodology with the game theory.