Моделювання асинхронних режимів синхронного двигуна з конденсаторами в колі обмотки збудження - Маляр, В.С.; Маляр, А.В.; Добуговська, І.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Розглядається проблема розрахунку асинхронних режимів синхронних двигунів з конденсаторами в обмотці збудження. Задача розв’язується як крайова для нелінійної системи диференціальних рівнянь електричної рівноваги, в яких потокозчеплення контурів обчислюються шляхом розрахунку магнітного поля двигуна на основі теорії магнітних кіл. A problem of calculating asynchronous modes of synchronous
motors with capacitors in the excitation circuit is considered.
The problem is solved as a boundary one for a non-linear system
of differential equations of electric balance with flux linkages
estimation by means of the motor magnetic field calculation
based on the magnetic circuit theory.