Моделювання роботи саморегенеративних обмежувачів струму з малим часом комутації - Дубовенко, К.В.; Зотов, О.Р. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
На основі аналізу розподілу електричного поля в об’ємі саморегенеративного запобіжника визначено активну зону лужного металу, що змінює фазовий стан в процесі комутації. Ці дані застосовано далі для побудови математичної моделі для чисельного аналізу обмеження струму. Отримано часові залежності для значень струму запобіжника і вимикача, опору лужного металу, втрат енергії на комутацію. On the basis of electric field distribution analysis in the volume
of a self-regenerative fuse, the active zone of the alkaline metal,
which changes its phase state under transition from its condensed
state to vapor, is determined. These data are further applied
to developing a set of equations for numerical analysis of
the current limiting. Temporal dependences for the fuse and the
switch currents, the alkaline metal resistance, and commutation
power loss have been obtained.