Тонкий круговой виток с разрезом над тонкостенным листом металла - Гнатов, А.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
У рамках статті проведено аналіз електромагнітних процесів, що збуджуються полем плоского "незамкнутого" кругового витка, розташованого над тонкостінним немагнітним листом металу. Отримано основні залежності для розрахунку просторово-часового розподілу вихрових струмів в розглянутій індукторній системі. За отриманими аналітичним співвідношенням проведені числові оцінки і побудовані об'ємні епюри амплітудно-просторового розподілу густини індукованого струму. Analysis of electromagnetic processes excited by the field of an
open flat circular coil placed above a thin-walled sheet metal has
been carried out in this article The basic relations for time-space
distribution calculation of eddy currents in the considered inductor
system have been derived. The obtained analytical relations
have allowed making numerical evaluations and plotting threedimensional
amplitude-space distribution diagrams of induced
current density in the thin-walled sheet metal.