Расхождение тепловых факторов обмоток якорей тяговых электрических машин при испытании на нагрев методом взаимной нагрузки - Афанасов, А.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Наведено результати аналізу теплових процесів, які протікають в обмотках тягових електричних машин при їх випробуваннях на нагрів методом взаємного навантаження. Отримано аналітичні вирази, які дозволяють визначити ступінь розходження теплових навантажень обмоток якорів електромашин, що випробуються, за значенням їх к.к.д., питомих втрат потужності та відносного відхилення їх магнітних характеристик. Results of analysis of thermal processes in traction electric machines
windings under their heat tests with a back-to-back
method are presented. Analytical expressions are derived to
allow specifying the degree of divergence of the tested machines
armature windings thermal loads by values of their efficiency,
specific power loss and relative deviation of their magnetic
characteristics.