Сутесутністні характеристики навчальних середовищ - Парфірова, Т.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Проведено аналіз репрезентативних прикладів навчальних середовищ з використанням методології сутністної платформи. Виявлено, що вони не повністю адекватно підтримують потреби реального навчального процесу. Виділено основні характеристичні властивості навчальних середовищ. Запропоновано інтеграційний підхід до розробки навчальних середовищ як відкрито-замкнених систем. Representative examples of educational environments are analyzed on the methodological basis of entity platform. It is revealed they do not completely and adequately support needs of real educational process. Basic characteristic features of educational environments are discovered. Integration approach to development of educational environments as open-close systems is proposed.