Готичний театр Юрія Липи - Якимович, О. (Слово і Час, 2013)
У статті висвітлено естетичні, генологічні та ідеологічні джерела драматургічної творчості
Юрія Липи. З'ясовано середньовічні та готичні джерела художніх пошуків автора, особливості
його неоромантизму. The article highlights the aesthetic, genological and ideological sources of dramatic works by Yuriy
Lypa. The author retraces the medieval and gothic sources of the writer’s artistic strivings, as well as
the basic features of his neoromantic style. В статье исследуются эстетические, генологические и
идеологические источники драматических произведений
Юрия Липы. Обосновываются средневековые и готические
истоки художественных поисков писателя, особенности
его неоромантического стиля.