Нанокомпозити кремнезем-поліанілін: спектроскопія видимої області - Вознюк, В.І.; Янишпольський, В.В.; Tьортих, В.A.; Оніщенко, Ю.К. (Поверхность, 2003)
Окиснювальною полімеризацією аніліну в поверхневому шарі під дією пероксодисульфату амонію синтезовано нанокомпозити кремнезем-поліанілін. Досліджено спектри видимої області поліаніліну та нанокомпозиту в залежності від рН, концентрації окисника та відновника (аскорбінова кислота) Silica-polyaniline nanocomposites have been synthesized due to oxidizing polymerization of aniline by ammonium peroxodisulfate on silica surface. Spectra of polyaniline and nanocomposite in visible region have been studied depending on pH, concentration of oxidizer and reducer (ascorbic acid).