Алгебро-логічний підхід до аналізу та обробки текстової інформації - Палагін, О.В.; Кривий, С.Л.; Петренко, М.Г.; Бібіков, Д.C. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Пропонується формальна модель системи аналізу та обробки текстової інформації на основі алгебри множин і відношень та простої логічної мови. Описані алгебро-логічний підхід до аналізу природномовного тексту та алгебраїчна система спискових структур, орієнтована на обробку текстової інформації. The formal model of system of the analysis and processing of the text information on the basis of algebra of sets and relations and simple logic language is offered. Are described algebro-logical the approach to the analysis of naturally-language text and the algebraic system of list structures focused on processing of the text information.