Неразрушающий экспресс контроль механических напряжений - Безотосный, В.Ф.; Козлов, В.В.; Набокова, О.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
У статті розглядаються питання розрахунків пристроїв неруйнівного експрес контролю механічних напруг. Отримано аналітичний вираз для розрахунків ЕРС, що наводиться у вимірювальній обмотці перетворювача. Розроблена система автоматичного контролю забезпечує лінійність вихідної напруги перетворювача залежно від значення механічної напруженості. The paper considers problems of nondestructive mechanical
stress control device design. An analytical expression for
calculation of EMF induced in the measuring winding of a
converter is obtained. The automatic control system developed
linearizes the converter output voltage versus mechanical
intensity.