Системы электроснабжения метрополитена с современными полупроводниковыми пеобразователями и накопителями энергии - Жемеров, Г.Г.; Ильина, Н.А.; Тугай, Д.В.; Холод, О.И. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Розглянуті п’ять систем електропостачання метрополітену, традиційна та системи електропостачання з активним випрямлячем і з накопичувачем енергії, виконана оцінка втрат енергії в схемах систем живлення метрополітену. Five subway power systems, a traditional power system and power systems with an active rectifier and an energy storage device, are considered. Estimation of energy loss in the analyzed subway power systems circuits is made.