Конструювання та верифікація програм на основі специфікацій у композиційно-номінативній мові CNLS - Безверха, М.А.; Процик, П.П. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Ця робота продовжує цикл попередніх досліджень, головною метою яких було створення ефективних мов, підходів та програмних
засобів розробки якісних програмних систем з використанням формальних методів. На основі побудованих раніше мов
специфікації, програмування та математичного апарата представляються практичні підходи автоматизованої побудови та
верифікації програм на основі специфікацій. Зокрема, методи перетворення специфікацій у код програми, використання
спеціальних засобів мови для автоматичного створення тестових прикладів та можливостей мови по застосуванню методів
верифікації під час виконання. This work continues the series of previous studies whose primary purpose was creating efficient languages, approaches and software tools
for development of quality software systems using formal methods. On the basis of developed specification and programming languages we
present new practical approaches for automated construction and verification of programs based on formal specifications. In particular,
methods of conversion specifications in the program code, the use of special means of language to automatically create test cases and
language capabilities for the application of run-time verification.