Конструктивний алгоритм зворотного методу для числення висловлювань - Доценко, В.А. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2007)
Розглядається загальна схема зворотного методу С.Ю. Маслова для числення висловлювань. Описано низку евристичних стратегій і правил виведення скорочення перебору. Сформульовано конструктивний алгоритм зворотного методу для числення висловлювань. A general scheme of the inverse method by S. Maslov for the sentential calculus is considered. A line of heuristic strategies and rules of conclusion on reduction of search and a constructive algorithm for the inverse method for the sentential calculus are described. Рассматривается общая схема обратного метода С.Ю. Маслова для исчисления высказываний. Описан ряд эвристических стратегий и правил вывода по сокращению перебора. Сформулирован конструктивный алгоритм обратного метода для исчисления высказываний.