Комбіноване модифікування поверхні кремнезему триметилсилільними та титаноксидними групами - Богатирьов, В.М.; Петрусь, Л.В. (Поверхность, 2004)
Синтезовано серію зразків модифікованого кремнезему з комбінованим органо-неорганічним покриттям, що містить триметилсилільні (0,33-2,84% С) і титаноксидні (1,1-1,8% Ti) групи. Встановлено, що введення титаноксидних груп збільшує адсорбцію парів води в області високих заповнень поверхні кремнезему триметилсилільними групами. Samples of modified silica with combined organic-inorganic coating containing trymethylsilyl (0,33-2,84% C) and Ti-O (1,1-1,8 % Ti) groups were synthesized. The presence of titanium oxide groups has been found to increase water vapor adsorption on the silica surfaces with great content of grafted trymethylsilyl groups.