Вплив кремнійгідридних груп поверхні наповнювача на структуру полігідроксіетилметакрилату - Больбух, Ю.М.; Мамуня, Є.П.; Тьортих, В.А. (Поверхность, 2004)
Досліджено термомеханічні властивості наповнених композицій, одержаних термічною або ініційованою акриламідним комплексом нітрату кобальту полімеризацією 2‑гідроксіетилметакрилату у присутності пірогенного кремнезему та гідридкремнеземів на його основі. Проаналізовано вплив природи поверхні наповнювача на структуру приповерхневого шару та полімера в об’ємі. Thermomechanical properties have been studied of the filled composites obtained by the thermal or initiated with acrylamide complex of cobalt nitrate polymerization of 2‑hydroxyethylmethacrylate in the presence of the fumed silica and silicon hydride-containing derivatives on its basis. The effect of the filler surface nature on subsurface layer structure and polymer in bulk has been examined.