Особливості фотохімічного відновлення іонів срібла в присутності модифікованих бензофеноном кремнеземних та полімерних матриць - Крилова, Г.В.; Єременко, Г.М.; Смірнова, Н.П.; Семіошко, В.Н.; Корчев, А. (Поверхность, 2004)
Бензофенон, адсорбований на поверхні поруватого кремнезему (силікагелю та мезопоруватих плівок SiO₂), а також прищеплений до полімерної матриці сульфополі(етер-етер)кетону, демонструє високу фотокаталітичну активність в процесі відновлення іонів срібла та утворення стабільного нанорозмірного колоїдного срібла в водно-спиртовому розчині при опроміненні світлом з довжиною хвилі 253,7 нм. Досліджено спектри флуоресценції та фосфоресценції адсорбованого бензофенону. Benzophenone adsorbed on porous silica surface (silica gel and mesoporous SiO₂ films) and grafted to polymer matrix of sulfonated poly(ether-ether)ketone demonstrates a high photocatalytic activity in silver ions reduction and formation of stable nanosized colloidal silver in water-alcohol solution under the irradiation with 253,7 nm light. Adsorbed benzophenone fluorescence and phosphorescence spectra have been studied.