Синтез і деякі властивості мезоструктурних кремнеземних нанокомпозитів - Тельбіз, Г.М.; Коваленко, В.В.; Швець, О.В.; Борон, С.Ю. (Поверхность, 2004)
Досліджено вплив параметрів синтезу на характеристики мезоструктурних кремнеземних нанокомозитів. Показано, що рН реакційної суміші впливає на процес формування волокон. Оптичні властивості композиту мезопористе волокно/родамін 6Ж демонструють можливість його використання для нових лазерних матеріалів. The effect of synthesis parameters has been studied on characteristics of mesostructure silica nanocomposites. The pH value of reactive mixture has been shown to influence on the process of fiber formation. Optical properties of the composite Rhodamine 6G / mesoporous fiber demonstrate an opportunity to use it for new laser materials.