Сорбція індустріального масла спученим графітом - Лазарєва, Н.І.; Мисик, Р.Д.; Шологон, В.І.; Ярошенко, О.П.; Савоськін, М.В. (Поверхность, 2004)
Встановлено, що сорбційна ємність спученого графіту при сорбції масла з його водної емульсії становить близько 20 г/г, що в 3,5 рази менше сорбційної ємності за чистим маслом. Сорбція масла на 60% визначається питомою поверхнею і на 40% - питомим об’ємом спученого графіту. The sorption of industrial oil from its water emulsion by exfoliated graphite was shown to be about 20 g/g what is 3.5 times lower than that in case of pure oil. The material sorption capacity is determined mainly (for 60 %) by specific surface area, the rest (40 %) being provided due to its specific volume.