Fe-Co-Cu-оксидні каталізатори в реакції окиснення СО - Яцимирський, В.К.; Іщенко, О.В.; Гайдай, С.В. (Поверхность, 2004)
Вивчено фізико-хімічні властивості і каталітичну активність Fe–Co–Cu-оксидних каталізаторів у реакції окиснення СО. Показано, що високій каталітичній активності цих матеріалів сприяє утворення структури Cu₂(OH)₃NO₃, поєднаної з гематитом, та наявність на поверхні ОН–груп. Для найбільш активного зразка при 170⁰C спостерігалося одночасне виділення атомарного кисню, молекул O2, H₂O та CO₂. Physico-chemical properties and catalytic activity of Fe-Co-Cu oxide catalysts have been studied in reaction of CO oxidation. High catalytic activity of these materials is connected with formation of Cu₂(OH)₃NO₃ structure accompanied with hematite and the availability of surface OH-groups. A simultaneous elimination was observed of atomic oxygen, O2, H₂O, and CO₂ molecules at 170⁰C over the most active sample.