Мас-спектрометричне дослідження термолізу сорбіту та ксиліту - Настасієнко, Н.С.; Місчанчук, Б.Г.; Галаган, Н.П. (Поверхность, 2004)
Досліджено адсорбцію поліолів (сорбіту та ксиліту) з водної фази на поверхні високодисперсного кремнезему. Поліоли у конденсованому та в адсорбованому станах досліджено методом температурно-програмованої десорбції з подальшим мас-спектрометричним дослідженням летких продуктів розкладу. Запропоновано механізм термічних перетворень в адсорбційному шарі. The adsorption has been examined of polyols (sorbitol and xylitol) from water onto high disperse silica surface. Polyols were studied both in condensed and adsorbed states by means of temperature-programmed desorption followed by mass-spectrometric analysis of volatile decomposition products. A mechanism has been proposed of thermal transformations within adsorption layer.