Властивості води після контакту з поверхнею гідрофобного кремнезему - Юхименко, О.В.; Севериновська, О.В.; Юхименко, В.Д. (Поверхность, 2004)
Досліджено зміни фізико-хімічних характеристик та біологічну активність води післю контакту з поверхнею гідрофільного та гідрофобного кремнеземів і сажі. Встановлено, що зростання врожайності сільськогосподарських рослин та життєздатність дріжджових клітин залежить від присутності диметилсилільованого кремнезему в порошковій композиції. Changes in physico-chemical characteristics as well as biological activity of water have been studied after its contact with surfaces of both hydrophilic and hydrophobic silicas and carbon. The increase in productivity of agricultural plants and in viability of yeast cells has been found to depend upon presence of dimethylsilylated silica in the powder-like composition.