АРМ – як інструментарій проектування та програмування складних систем на основі системного аналізу - Антонов, В.М.; Антонова-Рафі, Ю.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Робота присвячена розгляду питань теорії і практики кіберакмеологічного підходу до управління високопродуктивними когнітологічними автоматизованими робочими місцями (АРМ), який полягає у широкому використанні комп‟ютерних інформаційних технологій в процесі прийняття управлінських рішень на принципах синергетичного, акмеологічного й креативного управління. Розроблена концепція, принципи та вимоги до побудови АРМ з метою їх проектування на основі відповідної технології. The article is devoted to development of theory and practical of cyberakmeology approach to control high-rate cognitology (knowledge) Automated Work Place (AWP) on the base wide a use computer information technologies on the process to control decide by the way synergetic, akmeologyc and create control. Working out (elaboration) conception, principles and requirements for construction (building) AWP in order to projecting on the base corresponding technology.