Об’єктно-орієнтована БД Neodatis: розгортання, програмування запитів, порівняння з реляційними базами даних - Буй, Д.Б.; Компан, С.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розглядаються об'єктно-орієнтована БД Neodatis (представляє собою набір класів) та реляційна СУБД Postgresql, що порівнюються на прикладі модельної бази даних “Школа”. Розглядаються приклади класів та методів для створення об'єктів у БД Neodatis. Продемонстровано підходи до створення запитів у БД Neodatis з використанням мови програмування Java та в СУБД Postgresql з використанням мови SQL. The object-oriented data base (represented as a different variety of classes) and relational DBMS Postgresql, that are compared on the basis of model base “Scale (dial)” are viewed. The examples of the classes and methods to form the objects in DB Neodatis are investigated. The ways of creating of queries in BD Neodatis with the usage of the programming Java language and in DBMS Postgresql with the usage of SQL language have been demonstrated.