Особливості побудови інформаційних систем з застосуванням гіс-технологій - Алексєєв, В.А.; Мостовий, В.В.; Терещенко, В.С.; Машкін, Р.О. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Аналізуються особливості побудови інформаційних систем з застосуванням ГІС-технологій на прикладі геоінформаційних систем, створених для забезпечення інформаційної підтримки діяльності прикордонної служби. Обговорюються способи інтеграції у межах таких систем програмних засобів ГІС-компонентів і компонентів прикладних застосувань та проводиться їх порівняльний аналіз. Пропонуються шляхи розширення функціональних можливостей ГІС-компонентів для цілеспрямованої їх інтеграції у системи. The analysis of features of construction of information systems is carried out on the basis of GIS-technologies by the example of the geoinformation systems created for maintenance of information support of activity of boundary service. Ways of integration are discussed within the framework of such systems of software of GIS-components and components of appendices and their comparative analysis is carried out. Ways of expansion of functionalities of GIS-components for their purposeful integration are offered.