Методичне забезпечення проектування адаптивного регулятора засобами LABVIEW - Жеребко, В.А.; Лукіна, Т.Й.; Лясковський, А.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Представлена методика синтезу й моделювання адаптивної системи управління з еталонною моделлю та приклад програмної реалізації регулятора на платформі реального часу. Об'єктом керування обрано маятниковий механізм із пропелерним виконавчим пристроєм. Синтез та моделювання системи управління виконані в середовищі MATLAB. Проектування та програмна реалізація регулятора проведені мовою графічного програмування G, засобами середовища LabVIEW та додаткового модуля Control Design. Регулятор реалізовано на апаратно-програмній платформі CompactRIO. This paper presented methods of synthesis and simulation of model reference adaptive control and an example of controller software implementation on real-time platform. As a control object is selected pendulum mechanism with propeller execution units. Synthesis and simulation of control systems implemented in the environment of MATLAB. Design and software implementation made graphical programming language G and LabVIEW environment by means of Control Design Toolkit. Regulator implemented in hardware and software CompactRIO platform.