Система автоматизованої підготовки інформації про матеріал складної конфігурації для проектування розкрійних схем - Чупринка, В.І.; Шкоденко, М.М.; Коновал, В.П. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розглянуто задачу виділення геометричного контуру об’єктів великого розміру, що мають складну конфігурацію. Ці задачі є актуальними при підготовці вхідної інформації для програм автоматизованої побудови розкрійних схем. Описано методику оцифровки на прикладі натуральної шкіри. Наведено структуру програмного продукту, який її реалізує. The tasks of selection a geometrical contour of objects that have large size and difficult geometrical form are considered in work. These tasks are actual at preparation of the input information for the programs of the automated construction cutting out patterns. The method of digitizing on the example of leather is described. The structure of software product is presented.