Экспериментальное исследование электрического разряда в жидкости, создаваемого между электродами с конусной выемкой - Винников, Д.В.; Озеров, А.Н.; Юферов, В.Б.; Сакун, А.В.; Корытченко, К.В.; Месенко, А.П. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
У роботі розглянуто електричний вибух у рідині, між електродами з конусним вижолобком стосовно до задачі створення кавітаційної порожнини з фокусуванням ударних хвиль. Досліджена швидкість спрямованого руху кавітаційної порожнини, одержані криві зміни прозорості рідини на довжині хвилі 650 нм, встановлений вплив зниженого тиску на акустичні сигнали при фокусуванні ударних хвиль. This paper delves into electrical discharge in liquid between
cone channel electrodes as applied to a problem of cavity
initiation with shock waves focusing. The velocity of the
cavitation pocket directed motion has been determined. Curves
of the liquid transparency variation at 650 nm wave length have
been obtained. Low pressure influence on acoustic signals under
shock waves focusing has been evaluated.