Индукционная индукторная система с круговым витком с разрезом между двумя тонкостенными металлическими листами - Гнатов, А.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
В статті проведено дослідження електродинамічних процесів в системі з "незамкнутим одновитковим циліндричним витком" і двома паралельними плоскими тонкостінними провідниками, розташованими симетрично по обидві сторони витка. По отриманим аналітичним залежностям проведені числові оцінки і побудовані об'ємні епюри амплітудно-просторового розподілу густини індукованого струму і сил притягання, що збуджуються полем витка, з "розривами" різної величини. Research on electrodynamical processes in a system with an
open cylindrical single-turn coil and two parallel flat thin-walled
conductors placed symmetrically on the both sides of the coil
has been carried out in this article. On the basis of obtained
analytical relations, numerical evaluations have been made and
three-dimensional amplitude-space distribution diagrams of
induced current density and attraction force generated by the
coil field have been plotted for various-size discontinuity.