Проблемы высших гармоник в сетях промышленных предприятий - Шклярский, Я.Э.; Скамьин, А.Н. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
У статті запропонована структура системи компенсації реактивної потужності при наявності вищих гармонік, що виникають як з боку зовнішнього джерела щодо вводу підприємства, так і з боку самого підприємства. Ефективність застосування методики вибору параметрів системи компенсації реактивної потужності за наявності гармонійних викривлень в напрузі і струмі підтверджується експериментальними дослідженнями на промисловому підприємстві. This work introduces the structure of a reactive power compensation system under high harmonics arising from both external nonlinear load and internal nonlinear load of an industrial enterprise. The efficiency of the system parameters definition algorithm in the presence of high harmonics is verified with experimental research at an industrial enterprise.