Аналіз процесів автономного генератора з безконтактним каскадним трифазним модульованим збуджувачем за схемою в одну зірку і спільним з’єднанням фаз модулятора під час роботи на вузол асинхронних двигунів - Василів, К.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Методом математичного експерименту виконано дослідження електромагнітних і електромеханічних процесів, які відбуваються в автономній системі електроживлення на базі асинхронізованого генератора з трифазним модульованим збуджувачем. Проведено аналіз процесів на предмет роботопридатності системи живлення під час її роботи на вузол асинхронних двигунів. Встановлено закономірності перебігу електромагнітних і електромеханічних процесів залежно від величини навантаження та параметрів системи керування комутатором. By means of a mathematical experiment, electromagnetic and
electromechanical processes in an independent electric power
supply system based on an asynchronized generator with a
three-phase modulated exciter are investigated. The processes
are analyzed to specify the working capacity of the power supply
system during its operation to an induction motors site. Regularities
of the electromagnetic and electromechanical processes
behavior versus load intensity and the switch control system
parameters are identified.