Особенности расплавления электрода при дуговой сварке сталей - Сидорец, В.Н.; Жерносеков, А.М.; Пентегов, И.В.; Петриенко, О.И. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Досліджено залежності швидкості розплавлення металу електроду при дуговому зварюванні від зварювального струму. Розглянуто випадки зварювального процесу без випаровування металу електрода, з випаровування металу електрода та з попереднім нагріванням електроду. Встановлено, що використання лінійної апроксимації залежностей швидкості розплавлення металу електроду від струму більш перспективне, ніж використання пропорційної апроксимації, оскільки лінійна більш точна у всьому діапазоні зварювальних струмів. Dependences of electrode metal melting rate upon welding current
under arc welding have been investigated. Cases of the
welding process with and without the electrode metal evaporation
and with the electrode preliminary heating have been considered.
It is determined that application of linear approximation
of the electrode metal melting rate versus welding current is
more efficient, as compared with proportional approximation,
since it is more accurate within the entire range of welding currents.