Прогнозирование отклонения напряжения в электрических сетях - Сапрыка, В.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Побудовано математичну модель відхилення напруги в залежності від параметрів якості електроенергії та електроспоживання, що дозволяє прогнозувати параметри якості електроенергії в електричних мережах. Застосування отриманої моделі дозволить оптимізувати роботу електротехнічного комплексу. A mathematical model of voltage fluctuation versus parameters
of power quality and power consumption is developed to allow
predicting parameters of the power quality in electric grids.
Application of the model will result in an electrical complex
functioning optimization.