Критерии оценки степени старения силовых кабелей с бумажно-пропитанной изоляцией - Беспрозванных, А.В.; Москвитин, Е.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Встановлено кореляційний зв’язок між параметрами, що характеризують механічне та теплове старіння паперово-просоченої ізоляції силових кабелів середньої напруги. На основі лінійного та експоненціального регресійного аналізу при довірчій вірогідності 0,95 встановлено критичні значення тангенсу кута діелектричних втрат фазної та поясної ізоляції, що відповідають вичерпанню ресурсу кабелів. Correlation between parameters characterizing mechanical and
thermal ageing of paper-impregnated insulation of medium voltage
power cables is revealed. On the basis of linear and exponential
regression analysis at confidence coefficient of 0.95,
critical values of dielectric loss tangent of wrapping and phase
insulation corresponding to the cable life termination are found.