Формалізоване проектування та синтез паралельної програми побудови діаграми Вороного - Березовський, К.А.; Дорошенко, А.Ю.; Яценко, О.А. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розроблено високорівневі специфікації алгоритмів побудови діаграми Вороного у системах алгоритмічних алгебр. Виконано генерацію відповідного програмного коду цільовою мовою програмування із використанням розробленого інтегрованого інструментарію проектування та синтезу програм. Алгоритми подано у природно-лінгвістичній формі, особливостями якої є простота в навчанні та використанні, а також незалежність від мови програмування. High-level specifications of algorithms, presented in systems of algorithmic algebra, for building Voronoi diagram are developed. Generation of corresponding code in a target programming language is implemented with usage of developed integrated toolkit for designing and synthesis of programs. The algorithms are presented in natural-linguistic form, the main feature of which is simplicity in learning and using, and also independence from programming language.