Постать літературознавця Наталі Кузякіної в мемуарному дискурсі доби - Рарицький, О. (Слово і Час, 2013)
У статті на основі мемуарно-документальних матеріалів досліджено деякі аспекти рецепції
та інтерпретації критиками-шістдесятниками літературознавчих праць професора Н. Кузякіної,
авторитетної дослідниці української драматургії ХХ ст. Увагу акцентовано на мистецьких контактах
дослідниці із представниками руху та найближчим оточенням. The paper focuses on memoirs and other documents in order to explore the most important aspects
of reception and interpretation of the literary criticism by Prof. N. Kuziakina, an authoritative specialist
in Ukrainian dramatics of the 20th century, on the side of literary critics of the 1960s generation. Special
attention is paid to Prof. Kuziakina’s artistic bonds with the representatives of the 1960s movement
and with the closest environment. В статье на основании мемуарно-документальных
материалов исследуются некоторые аспекты рецепции
и интерпретации критик ами-шестидесятник ами
литературоведческих трудов Н. Кузякиной, авторитетного
исследователя украинской драматургии ХХ века.
Внимание акцентируется на ее творческих контактах с
представителями движения и с ближайшим окружением.