Типологія родинного прокляття та помсти в романі "Зачаровані музиканти" Галини Пагутяк - Букіна, Н. (Слово і Час, 2013)
У статті досліджується специфіка готичного роману, його модифікація в сучасній прозі шляхом здійснення типологічних зіставлень творів Галини Пагутяк (“Зачаровані музиканти”) і Горація Волпола (“Замок Отранто”). The article defines the specific features of gothic novel and its modifications in contemporary prose by means of typological comparison of the works by Halyna Pahutiak (“Enchanted Musicians”) and Horace Walpole (“The Castle of Otranto”). В статье исследуется своеобразие готического романа, его модификация путем типологического сопоставления произведений Галины Пагутяк (“Заколдованные музыканты”) и Горация Уолпола (“Замок Отранто”). Ключевые слова: готический роман, роман ужасов, жанр, интрига, провидение, родовая тайна.